Organisationsnummer, omsättning, anställda och resultat… De flesta företagsuppgifter kan hittas på internet. Däremot kan flera olika tjänster behöva användas för att en komplett bild av ett företag ska kunna skapas.

Grundinfo via Allabolag.se

Allabolag.se är troligtvis den portal på internet som används mest för att hitta företagsuppgifter. Många företagare hänvisar även dit när de ska ge ut sina faktureringsuppgifter. Här hittas bland annat:

  • Historisk omsättning och vinst
  • Summa tillgångar
  • VD
  • Adress och vissa kontaktuppgifter
  • Registreringsår
  • Kassalikviditet
  • Soliditet

Ytterligare företagsuppgifter mot avgift

Allabolag.se har även en rad tilläggstjänster som ges mot en viss avgift. Exempel:

Kreditupplysning – Gör en kreditupplysning på det företag som ska bli köpare i en affär. Detta för att få en god bild av företagets ekonomiska situation.

Registreringsbevis – Ett bevis som bland annat visar företagets namn, verksamhet, adress och aktiekapital.

Årsredovisning – En komplett årsredovisning för önskat företag.

Alla Bolag Plus – En prenumerationstjänst som ger tillgång till fler företagsuppgifter än vad som ges via gratistjänsten. Här ingår även 10 kreditupplysningar, 1 registreringsbevis samt 1 årsredovisning.

Ratsit – Hitta alla privatpersoner och företag

Även Ratsit kan användas för att hitta företagsuppgifter. Till stor del är det liknande uppgifter som kan hittas på Allabolag.se men det finns även vissa skillnader.

Google – Rykte och information

En självklar väg för att bilda sig en uppfattning om ett företag är att söka efter det på Google. Till största sannolikhet kommer först företagets hemsida men därefter går det exempelvis att hitta artiklar och omdömen.

Är företaget med på Google My Business visas även bilder, öppettider och kontaktuppgifter direkt vid en sökning.

Via Google kan även flera så kallade recensionssidor hittas. Ett exempel är Trustpilot. Portaler där kunder får lämna recensioner efter att de anlitat ett företag. Även här kan en bild skapas av företagets verksamhet och hur kunderna upplever det.

Börsnoterade bolag – Se Avanza

Är företaget börsnoterat? I så fall kan företagsavgifter även hittas på aktiebörser så som Avanza och Nordnet. Vid varje aktie finns en mängd ekonomiska uppgifter men även pressmeddelanden samlade. Även här är det ren fakta och främst siffror som beskriver företaget.

För att få grepp om hur privata investerare ser på företaget kan Shareville besökas. Det är Nordnets sociala plattform där investerare kan visa sitt innehav och diskutera olika aktier. Detta oftast utifrån ekonomiska beslut som tagits av företaget.