Interim marknadschef för spetsad kompetens

Att hitta rätt marknadschef kan vara en krånglig och tidskrävande process. I det snabbt förändrande och digitaliserade marknadsklimatet som finns idag är det dessutom mycket viktigt att ha en marknadschef som är anpassningsbar och är redo att ta sig an nya förutsättningar. För att förenkla processen kan det i många fall vara passande att använda sig av en interim marknadschef. Då tar man hjälp av ett rekryteringsföretag och hyr in den kompetens företaget behöver. En interimchef kan lyfta företaget och ta ledningen i den digitala transformationen.

Hyra in en interim marknadschef

Det finns många situationer där det passar sig att hyra in en interim marknadschef. Kanske behöver rekryteringen ske snabbt efter en oväntad uppsägning. Kanske ska den nuvarande marknadschefen ta tjänstledigt med kort varsel. Vad anledningen än är finns det många byråer som arbetar med rekrytering av interima marknadschefer och som kan hjälpa till att hitta den kompetens som matchar företaget. 

Därför ska man använda interimchefer

Om behovet att hyra en marknadschef uppstår kan detta ses som en möjlighet snarare än ett problem, eftersom det kan utveckla företaget och skapa en chans att arbeta med andra förmågor. En interim marknadschef kan framför allt se till att hjälpa företag i dess digitala utveckling. Många företag befinner sig i dagsläget i faser av digital transformation där det är mycket viktigt att ha en tydlig ledare. Här kan det vara en stor fördel att använda sig av en interimchef. En interim marknadschef kan dessutom i många fall vara en ren affärsstrategi. Här är några fördelar med att använda en interimchef:

  • Kostnadseffektivt
  • Tillgång till spetskompetens snabbt och tillfälligt
  • Spara tid
  • Flexibilitet

Dessa punkter skapar en tydlig bild av varför det ibland kan vara en god affär att använda sig av en interim marknadschef framför att rekrytera direkt till företaget.

Rekryterare – kan vara en bra idé

Att tillsätta en ny chefstjänst är tidskrävande. Om man använder sig av en rekryterare så blir processen snabb och effektiv, samtidigt som rätt person för jobbet rekryteras med hjälp av framtagna parametrar. Interimbyråerna har en bank av kompetenser som kan matchas mot företagets behov. Dessutom har rekryterarna en redan bred kompetens på området och kan snabbt hitta rätt profil för företaget.