Bemanningsföretag inom vårdsektorn är inget nytt men många tror kanske att dom bara hyr ut läkare och sjuksköterskor. Så är inte fallet – många har betydligt fler kompetenser och yrkesroller tillgängliga än så, bland annat finns även möjlighet att via bemanningsföretag hyra en fysioterapeut. Läs mer om vilka fördelarna är samt några saker som är bra att tänka på här.

Fördelar med att anlita en fysioterapeut via bemanningsföretag

Det finns många fördelar med att anlita, eller rättare sagt hyra, en fysioterapeut via ett bemanningsföretag. Dels finns goda chanser att hitta någon med rätt kompetens med kort varsel, dels är det en flexibel lösning på flera sätt.

Till exempel så går det att hyra en terapeut för väldigt korta perioder, så som bara för några timmar eller arbetspass, men även får långa uppdrag som kan sträcka sig i flera år. Det är alltså en bra lösning vid många olika tillfällen, till exempel under rekrytering av fast personal, vid personalbrist eller om det finns behov av en specifik kompetens under en period.

Genom att hyra en fysioterapeut via ett bemanningsföretag går det alltså att få rätt kompetens – på rätt plats och vid rätt tillfälle.

Välj ett kvalitetssäkrat bemanningsföretag

Att hyra en fysioterapeut via ett bemanningsföretag ska kännas både tryggt och säkert och därför är det viktigt att välja ett företag som är kvalitetssäkrat. Idag finns flera verksamma aktörer inom branschen och en grundlig kontroll är aldrig fel.

Det som kan vara värt att kolla närmare på är bland annat vilka kontroller dom själva gör innan fysioterapeuter anställs av företaget, samt vilka kompetenser som erbjuds. Många av dom företag som finns erbjuder inte bara terapeuter för uthyrning utan även andra vårdutbildade:

  • Sjuksköterskor
  • Läkare
  • Psykologer

En annan viktig sak att ta reda på är vad terapeuterna har för arbetsvillkor och vilket stöd dom ges inom företaget – till exempel under pågående uppdrag. Hittas ett företag som känns bra är chansen stor att hitta en samarbetspartner att vända sig till om det skulle uppstå behov av olika kompetenser även i framtiden.

Seriösa bemanningsföretag ser även till så att konsulterna får löpande kompetensutveckling för att säkerställa att dom håller en hög kvalitet. Det kan ske till exempel genom utbildningar, vilket är positivt både för konsulterna, för företaget som får ökad kompetens och givetvis också för uppdragsgivarna.