Guldet har bibehållit sin position som en värdefull råvara i flera årtusenden. Än idag anses denna ädelmetall ha ett väldigt högt inneboende värde. Trots detta kan du ibland vilja sälja guld till en guldhandlare för att på så vis få tillgång till kontanta medel. När du överväger att göra en sådan försäljning finns det flera saker som du bör ha i åtanke. Läs vidare så berättar vi om de olika föremål som du potentiellt sett skulle kunna sälja!

Du kan sälja guld i form av smycken, mynt, tackor och klockor

Du kan sälja guld i många olika former. Guldsmycken är fortfarande det första som många kommer att tänka på, men det finns även flera olika guldföremål som kan ha ett högt värde. Till exempel kan din lokala guldhandlare vilja vara intresserad av såväl guldmynt som guldtackor och andra gyllene föremål.

Dessa är de mest populära guldföremålen som du kan avyttra just nu:

  • Guldsmycken. Guldsmycken är som sagt fortfarande den vanligaste formen av ädelmetallen som många väljer att sälja till guldhandlare. Några exempel på de föremål som säljs vidare är ringar, halsband, armband, örhängen och broscher. Men egentligen kan det röra sig om vilken typ av guldsmycken som helst. Även skadade eller trasiga smycken kan säljas till föremålets smältvärde.
  • Guldmynt och guldtackor. Guldmynt och guldtackor köps ofta i investeringssyfte och kan enkelt säljas vidare till en guldhandlare. Guldmynt finns i många olika storlekar och renheter, från historiska mynt till mer moderna sådana. Guldtackor varierar främst i storlek och kan väga allt från ett gram upp till flera kilo.
  • Guldklockor. Du kanske vill sälja guld i form av en guldklocka? Gyllene klockor tillverkas vanligtvis av lyxiga varumärken såsom Rolex eller Patek Philippe. Dessa kan ofta betinga ett högt värde när du säljer dem vidare. Även klockor som inte längre fungerar kan säljas vidare till sitt smältvärde.

Du får pengar i näven när du avyttrar dina gyllene föremål

När du avyttrar dina guldföremål till en guldhandlare får du pengar i näven för föremålen. Detta kan därför vara ett lukrativt sätt att göra sig av med värdefulla föremål som inte längre används utan bara tar upp plats därhemma.