Ditt larm kan vara en kostnadsbesparing

Om det finns någonting du kan erbjuda din familj så är det att säkerställa att bostaden är trygg och säker. Omkring 14 000 inbrott begås i villor runt om i Sverige varje år. Under 2014 steg även brottsligheten inom EU med 14 procent. Om du tror att du kan spara pengar genom att strunta i att installera ett larm, bör du tänka om. Du utsätter såväl dig själv som dina nära och kära samt era värdesaker för en stor risk. Det betyder dock inte att du behöver köpa det allra bästa och finaste larmsystemet som pengar kan köpa, utan det finns många system som passar även en mindre budget, bland annat larmsystem som du installerar själv.

Förutom att ditt larm kan göra att du slipper den stress och ångest som det kan medföra att behöva oroa sig över säkerheten i hemmet när man är borta, kan ditt larmsystem även spara pengar åt dig. Här berättar vi mer om detta.

Spara pengar med hjälp av ditt larm

Den främsta anledningen till att du bör skaffa ett larm till din bostad är för att förhindra att dina ägodelar förstörs eller stjäls. Att inte ha ett tillräckligt gott skydd medför att dina värdefulla ägodelar riskerar att stjälas, vilket kan kosta dig tiotusentals kronor eller mer.

Genom att installera ett larmsystem i hemmet kan du även spara pengar på elräkningen. Du kan nämligen installera utrustning som bara är påslagen när den används. Du kan bland annat installera en programmerbar termostat som aktiveras när du slår på ditt larm och stängs av när du larmar av. Vissa alarmsystem har energisparande funktioner. Håll utkik efter system med belysning som är rörelseaktiverad, som du kan montera utomhus för att skrämma bort inkräktare. Du behöver inte oroa dig för att lämna din bostad obevakad, utan kan köpa LED-lampor som du slår på och av med hjälp av din smartphone var du än befinner dig.

Om du installerar ett larm som är kopplat till detektorer som känner av vattenläckor och fuktsensorer kan du även skära ner på vattenräkningen. Som du märker kan du spara pengar med ditt larm, vilket gör att det främsta argumentet mot att installera ett sådant (d.v.s. kostnaden) enkelt kan avfärdas.